Johan Nilsson bloggar om mat, resor och annat

Reslängtan trots sommarvärme hemma


skrivet den 25 jul av Johan, klockan:13:04

Läste just en artikel om vad som ligger högst upp på svenskarnas "bucket list" dvs. sevärdheter som svenskarna vill se. Och döm om min förvåning, när jag som är tämligen oberest kunde pricka av nummer ett på listan :O, Grand Canyon  USA. Ja, jag har faktiskt varit där och måste säga att det är fascinerande, att se Grand Canyon alltså... Att stå där och titta gav i alla fall mig en overklighetskänsla, det är så stort så det lir inte riktigt greppbart... Hur som den här artikeln med listan fick mig att längta efeter att resa trots att vi har värmerekord här hemma. Det var inte värme som fick mig att längta efter att resa den här gången utan bara tanken på upplevelser. Det resmål på listan som lockar mig mest är det på plats sju, Egypten och pramiderna! Jag har i många många år drömt om att resa till Afrika och titta på just pyramiderna och Sfinxen. Jag har visserligen redan sett dem i Las vegas, jag har till och med bott i Luxor, pyramiden ;)...Men som sagt inte i Afrika då :( Ett annat resmål som dock inte finns med på listan men som jag drömmer om är att få åka till Tanzania, tänk Tanzania safari, wow vilda djur och allt..Det hade varit häftigt men läskigt med skulle jag tro.

Tanzania safari, konstigt at inte det fins med på listan. Safari och resor till Afrika känns som det blivit mer och mer populärt de sista åren. Är ni nyfikna på att se hela listan hittar ni den här  http://www.gp.se/resor/1.2433472-sevardheterna-svenskarna-drommer-om

 


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed